Petter Elvekrok

Styrkelyft & Coach

”It doesn´t matter how good you are it will always be someone better”

Mer om Petter
Född 1969 i Norge men bott i Sverige sedan början på 2000
Har massor av utbildningar inom träning riktad mot Styrkelyft och har gått 4 årig idrotts skola i Norge. Har även samarbetat med många av dom riktig stora tränarna i Världen inom styrkesporten. Som tränare/coach blir man aldrig klar, alltid nya saker att lära sig och utveckla för att kunde vara up to date med de man hjälper.
Tränar och tävlar i Bänkpress nu efter massa skador så kan tyvärr inte delta i styrkelyft längre, även om mitt största intresse nu ligger i att hjälpa andra att komma till toppen inom denna sport och hjälper ca 15 stycken aktiva Elit lyftare. Har/är även varit ansvarig för klubb & Landslag och är i dag Sveriges President/Ansvarlig för WRPF.

Lite om min idrottsliga bakgrund
Började tävla i Styrkelyft 1983 och hade en lysande framgång med massa rekord och vinster men tyvärr så fick jag en stor skada och slutade med Styrkelyft så det blev ett snabbt inhopp i Bodybuilding med 2 första platser och en andra, så blev det två år med armbrytning varpå jag klarade komma med på landslaget och representera Norge för jag gick tillbaka började tävla i Bänkpress igen som jag har gjort sedan dess. Har totalt tävlat ca 200+ tävlingar i Styrkelyft/Bänkpress och vunnit allt ifrån KM till VM fått dom flesta utmärkelser denna sporten har att ge med Elit pokaler och heders utmärkelser. Har satt totalt över 35 rekord (Norska/Svenska/Europa & Världsrekord) Har även tidigt utbildat mig som tränare i alla kurser som förbund har och även som internationell domare. Nu finns bara ett mål kvar som idrotts utövare och det er att lyfta 300kg i bänkpress något jag tror ska gå 2017 med stort stöd och hjälp från Team Bodypower med North Nutrition produkter.
Som tränare har jag lyckas rätt bra med de jag har tränat och många har haft internationella framgångar genom åren med totalt 26 Världsrekord , 29 Europa rekord i Styrkelyft & även singel grenar som bänkpress & marklyft. Så långt har dom bästa även fått 5 VM Guld 4 EM Guld och den största stjärnan i mitt stall nu är en annan Team Bodypower representant Maria Helgesson. Jag har även tränat många inom andra idrotter också som Friidrott, MMA, Armbrytning, Strongman, Fitness/Bodybuildning brottning och andra kamsporter som också dom har nått stora framgångar på nationell nivå.
Är mycket tacksam och stolt över att jag fick möjlighet att vara med i Team Bodypower bland alla dessa duktiga idrotts män och kvinnor.

instagram

About the Author: Hanna

Leave A Reply