fbpx

BODYPOWER är en butikskedja längs gränsen mot Norge.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

BODYPOWER

En läsvärd historia om kosttillskottet Citrulline!

Jag heter Micke Johansson, är 54 år och bor i Strömstad.
Är utbildad idrottslärare och arbetar i dag som platschef på Grenserittet, ett stort cykelarrangemang, MTB, mellan Strömstad och Halden.
Idrott och träning har alltid varit mitt största fritidsintresse. Som grabb höll jag på med flera olika idrotter. Dessutom bestod leken av spontanidrott i form av fotboll, landhockey med mera.

När jag var 13-14 år var jag lovande inom både fotboll och löpning. Jag tränade och deltog med stor glädje och ambition. I samma veva började jag få uppenbara problem med värk/smärta i mina vader. Speciellt kvällstid när jag skulle sova. Stickningar och krypningar som gjorde kvällarna mycket besvärliga. Mina föräldrar förklarade symptomen med växtvärk.

Vid 15 års ålder började jag söka läkarhjälp. Svaret jag fick var överansträngning och blev ordinerad vila. Under ett par års tid tränade jag två dagar och vilade två dagar. Varje gång jag vilade avtog smärtan. Jag förstod tidigt att det inte handlade om överansträngning utan att det var något annat som spökade. Jag började söka hjälp via duktiga idrottsläkare. Man undersökte det mesta men kom aldrig till någon förklaring. Jag försökte fortsätta med min löpning men blev så småningom tvungen att sluta eftersom smärtan gjorde det omöjligt att sova.

 Från åren 30-40 blev mina symptom successivt sämre. Krypningar, stickningar, ryckningar i benen gjorde det omöjligt att få sammanhängande sömn. Jag sökte hjälp av duktiga medicinare som tog alla möjliga prover utan att finna svaret på min gåta. Under alla år har jag försökt att träna så mycket som möjligt utan att smärtan i vader och lår tagit överhand.

Vid 51 års ålder läser min fru ett intressant reportage i ICA Kuriren. Det handlar om en kvinna som dragits med kroniska sömnproblem under många år. Efter ca 10 år fick hon hjälp av en neurolog som konstaterade WED/RLS, ofta kallad Restless Leg. En kronisk neurologisk sjukdom som orsakar stor smärta och lidande, särskilt kvälls- och nattetid. Äntligen fick jag svar på min gåta, efter drygt 35 år av lidande. Obehaget med värk, stickningar, krypningar och spasmiska ryckningar uppkomer eftersom patienter med WED/RLS inte har fungerande kapillär blodtillförsel. Smärtan uppkommer alltså på grund av syrebrist ute i perifer muskelvävnad

I dag har jag en medicin som heter Sifrol. Samma medicin som ofta används vid Parkinsons sjukdom. Dessutom har jag fått tips om en suverän aminosyra som heter Citrulline. En ren aminosyra som omvandlas till kväveoxid i blodet. Kväveoxid har en kärlvidgande effekt vilket underlättar syresättningen i kapillärerna. Detta är som balsam för mina ben. 

I dag, vid 54 års ålder är jag bättre tränad än någonsin. Tränar som mest 12 timmar i veckan vilket kan jämföras med 6 timmar i veckan vid 30 års ålder. Tidigare livet har jag aldrig tränat mer än 80 minuter sammanhängande tid på grund av smärta i benen. I dag tränar jag på hög nivå och har börjat tävla i cykling, på mountainbike. Klarar i dag att genomföra tuffa lopp upp till 4 timmar tack vare stor vilja i kombination med Citrulline.

 

ADD COMMENT