fbpx

BODYPOWER är en butikskedja längs gränsen mot Norge.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

BODYPOWER

The winter getaway, mitt dröm liv.

 

 

Först en kort presentation av mig, så är jag alltså Anna, en av Bodypowers ambassadörer. Om jag ska sätta ett ord på mig och min livsstil så blir det livsnjutare. Lever ett flexibelt liv som jag vill göra det mesta utav. Några dagar kan disciplin och struktur vara allt, andra dagar njuter jag av livets mer ”ohälsosamma” godheten. En god variation och ett sunt förhållande till allt passar mej bäst. Det spenderas många timmar på gymmet och jag älskar verkligen att träna, och nu är jag här för att skriva om det och lite annat. Jag ligger just nu i en säng under ett myggnät på Sri Lanka och väntar på att klockan ska bli 7.30, då ringer alarmet och det är dags att stå upp och laga frukost. Jag har stuckit till Sri Lanka med tre vänner, för att i tre veckor surfa Sri Lankas syd kust. Vi har hyrt en liten villa i byn Weligama ca 100m från stranden, här ska vi bo dom första två veckorna. Sedan ska vi flytta oss upp efter kusten den sista veckan. När jag skriver det här har officiellt vecka två startat.

 

Sri Lanka är en idyll, palmer, fina stränder, små mysiga byar och massa vågor. Solen steker och temperaturen ligger stabilt runt 30 grader. Efter kusten ligger det flera små byar, där faciliteterna ligger långt bak oss i tid, små butiker som säljer allt och ingenting, någon mataffär med primitivt sortiment, men vad gör det? Här är det ingen som stressar, här är det inga sura miner. Här blir ”wait one minute” till 20 minuter och det är helt okej. Mannen som kör oss i sin Tuk-tuk är mer än gärna guide medans vi tutar oss fram på väg till nästa stopp. Kvinnan som säljer frukt i vägkanten hälsar alltid glatt, vill att vi ska smaka på frukter i alla färger och former innan hon skickar med oss bananer när vi går förbi. Vi har verkligen något att lära här. Barnen leker ute, med enkla leksaker eller gamla kokosnötter. Och dom hälsar alltid glatt och frågar vad man heter, förmodligen de enda engelska orden dom kan. Vi lär våra barn att inte prata med främlingar. Kanske det startar redan där, vi blir allt för instängda i vår egen cirkel och vi lär oss att vi bara pratar med dom vi känner. När Hej och Ursäkta blir så svåra ord att vi knappt vågar använda de, när åka hiss med främmande människor blir en enda stor obehaglig tystnad, när att vara hjälpsam blir jobbigt. Varför är det så stor skillnad på folks beteende? Verkligen skönt att vara i en annan miljö för en stund, kanske till och med lära sej ett och annat man kan ta med sig vidare i livet.   

Dagarna här går nästan lite på repeat för oss, klockan ringer tidigt mellan 6-8 beroende på vågprognosen. Det lagas frukost, den oslagbara havregrynsgröten med north nutritions choklad whey, banan, stekt äggvita och kaffe. Några rutiner klarar inte ens semestern att bryta. Försöker få i mej en god del proteiner där man kan, här kommer tillskott väldigt hjälpande. Maten här kan man inte säga är väldigt proteinrik. Kolhydrater och fett däremot är det gott om. Att ha med protein tillskott har blivit en fast rutin på alla mina resor. Sen är det på med solkräm, packa väskan och ta brädan under armen och sticka till dagens första surf session. Vi har åkt till olika bryt nästan varje dag. Surfat beach breaks efter fina sandstränder och delat vågor med gigantiska sköldpaddor ute på ett rev, här finns det lite av allt. Efter nån timme i vattnet är kroppen klar för vätskepåfyllning och vila innan de är dags att hoppa ut igen. Efter det är det tid för lunch, nudlar på stranden, en fried rice på en liten lokal resturang eller så lagar vi något enkelt hemma. Några dagar har det även hunnits med en liten powernap efter lunchen för att återigen återhämta lite krafter. Sedan blir det kvällssurf i solnedgången på stranden där vi bor. Här är vågorna inte dom bästa, vattnet är inte kristallklart men det är ändå mysigt att ligga där, se solen gå ner och göra det som är det bästa vi vet. En välförtjänt middag som vi lagar själva eller äter ute har aldrig smakat bättre än efter en sån här dag. Här slinker även en å annan Lion ner, en kall öl i värmen hör till iaf på min semester. 

 

 

Vanligt vis när jag reser och även denna gången är träningskläder, löpskor och gummiband nerpackade. Att hålla igång träningen när man reser är inte något jag tycker är fel, många gånger hör jag ”träna? du ska väl på semester”. Semester är väl tid för att göra det man vill och tycker är kul? Jag vill träna. Jag tycker det är kul och jag mår bra av det, varför ska jag då inte göra det för att jag är på semester? Men än så länge har jag ärligt talat inte packat upp tränings grejerna. Och det är också helt okej, jag har inget dåligt samvete jag har bara inte känt för det än. Att ha ett gott förhållande till din egen träning är viktigt, när för mycket dåligt samvete och ångest kommer in i bilden blir det hela osunt i min mening. Men utanför villan i trädgården finns det en pullupbar fäst i två palmer, det är ännu oklart hur länge jag håller mej ifrån den;) suget börjar komma och lite egenkropps träning är alltid kul omväxling i brist på gym och tunga vikter. Det finns absolut möjligheter att få in ett riktigt bra pass med lite fantasi om det inte finns tillgång till ett gym. 

 

Här är livet underbart, man tänker att så här vill man alltid ha de, men det är även livet hemma som gör att man uppskattar tider som det här ännu mer. Det ska man inte glömma. Jag har två veckor kvar att njuta av allt det här, och det ska jag göra till fullo. När det är dags att åka hem till snö, jobb, rutiner och vardagen ska jag göra det med flaggan i topp. Mitt extra bagage på vägen hem är något pengar inte kan köpa. Goda minnen, nya erfarenheter och nya bekantskaper. Resa är verkligen något jag älskar, och jag är så tacksam för att jag har möjlighet att göra det. Jag hoppas alla har eller hittar sin passion, sin balans i livet och lever ut de. Att man inte ångrar gårdagen, uppskattar varje dag och inte stressar över saker du vill göra men aldrig gör. Isf gör det bara, våga ta risker, våga leva ditt dröm liv. 

 

/Anna Team Bodypower

 

 

 

ADD COMMENT