fbpx

BODYPOWER är en butikskedja längs gränsen mot Norge.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

BODYPOWER

Fra feit og fæl til lykkelig

 

 

  1. Fra feit og fæl til lykkelig

 

Dette er min historie. Og ingen ville trodd at denne historien skulle ha en ende som er mer enn happy – aller minst meg selv.

 

Jeg levde et liv jeg ikke selv ønsket. Jeg var feit og fæl. Jeg hadde ingen selvtillit. Jeg rett og slett hatet min egen kropp. Det var på det nivået at jeg ikke engang likte å dusje for da måtte jeg ta på min egen kropp. Jeg hadde vel egentlig ikke noe forhold til kroppen min nedenfor halsen! Jeg var mye sliten, hadde et ustabilt humør og livet hadde masse begrensninger. Vet hvor ubehagelig det er å lure på om du får på deg sikkerhetsbeltet på flyet? Eller om du må be om en forlengelse?

 

Nå kunne ikke ting vært mer annerledes. Jeg er fit og lykkelig. Jeg har en god og sunn selvtillit. Og jeg sier det høyt og tydelig – jeg elsker min egen kropp! Sa jeg den var perfekt? Neida, langt i fra. Men jeg elsker alt den kan få til – hvor mye den kan løfte, hvor langt den kan løpe, hvor mye energi den faktisk har! Jeg har en helt annen energi, humøret er stabilt og livet er uten begrensninger!

 

Hvordan kom jeg fra det ene livet til det andre? Det er faktisk ikke noe hokus pokus i det hele tatt! Det er rett og slett hard jobbing og planlegging.  Det handler om kosthold og trening. Og jeg har lært vanvittig masse på veien! Og det vil jeg dele med hele verden! Jeg unner alle å lære å elske seg selv, og sin egen kropp!

 

Jeg veide 55 kilo mer enn jeg gjør i dag sommeren 2012. Jeg var feit og fæl. Nå er jeg fit og lykkelig.

  1. Nøkler til min suksess.

For vi snakker om nøkler, i flertall. Det er mange ting jeg har lært på veien som har hjulpet meg dit jeg er i dag.

 

Det aller viktigste har nok vært mestringsfølelsen. Følelsen av å klare, av å orke, av å få til gir en enorm følelse av mestring.

 

Jeg gikk fra å ikke ha en eneste tanke om hva jeg puttet i munnen til å ha kontroll på hva alt det jeg spiser inneholder. Jeg gikk fra et liv i sofakroken til opp mot 10 treningsøkter i uka. For hver eneste dag jeg klarer å la være å spise ting jeg har bestemt meg for å la være er en seier. For hver gang jeg er på en bensinstasjon uten å kjøpe boller med sjokolade i er en seier. For hver gang jeg drar på senteret og trener er en seier. For hver gang jeg klarer det jeg har bestemt meg for gir meg fremdeles en enorm følelse av mestring!

 

Det gjelder bare å legge lista så lavt at man er sikker på å komme over! Sett deg mål som er realistisk! Sett deg mål du klarer å nå! Så er det bare å flytte lista oppover hver gang du når et mål.

 

Jeg har løpt halvmaraton, men jeg startet med å løpe fra en lyktestolpe til en annen. Så løp jeg til lyktestolpe nummer 2. Og så skjønner du hva det neste jeg gjorde var. Løp til stolpe nummer 3. Det blir mange lyktestolper – og mange mestringsopplevelser – på veien mot halvmaraton!

 

Men det er også viktig å ikke være redd for nederlagene. For de kommer – garantert! Det er ikke lenger siden enn sist lørdag jeg glemte alt jeg hadde lært, og gikk på en skikkelig smell. Jeg leste til eksamen og var ganske så stresset. Og uten at jeg engang tenkte over det hadde jeg spist en kebab. Med en liter dressing! Og jeg liker ikke kebab engang! Jeg tror til og med at jeg spiste en hel stor plate med Helnøtt i løpet av dagen.

 

Ikke det lureste jeg har gjort. Men tross alt ingen krise i den store sammenhengen. Søndagen var jeg tilbake på normalt kaloriinntak, og jeg fikk meg en skikkelig god treningsøkt på senteret.

Når nederlaget kommer må du bare sørge for å skape en opplevelse av mestring så raskt som mulig!

 

 

3.Ta sjansene – bruk mulighetene.

 

Etabler nye vaner – det åpner nye dører.

 

Livet har så mange muligheter, så mye å by på. Og allikevel så jeg det ikke. Jeg var mest opptatt av alt jeg ikke fikset, alt jeg ikke orket, alt jeg var redd for. Og jeg trodde ikke det var for meg!

 

Men så fikk jeg altså nok. Jeg ville ikke lenger føle meg som jeg følte meg. Jeg fikk nok av å føle meg feit og fæl. Jeg fikk nok av unnskyldninger! Det måtte da være mulig, selv for meg, å endre livet mitt!

 

Endring betyr nye vaner. Men jeg kjente meg selv godt nok til å vite at å slutte med alt ville bli vanskelig. Jeg måtte bytte de dårlige vanene ut med noen gode!

 

Når du veier så mye som jeg gjorde er det klart man har mange dårlige, og rare, vaner! (Har du noen gang stått med hodet inn i kjøleskapet og spist pannekakerøre med skje? Nei. Tenkte meg det!). Det første jeg måtte slutte med var å kjøpe boller på bensinstasjonen på vei til jobb! Jeg sørget for å ha tyggis, eller frukt, eller noe sånt i bilen i stedet. Jeg byttet ut masse ris med masse grønnsaker. Jeg byttet ut masse brødskiver i matpakka med salat. Jeg begynte å trene. Jeg meldte meg på spinningtimer, da måtte jeg jo møte opp for å ikke få gebyr for å ikke ha møtt.

 

Og så skjedde det som ble et viktig ”turningpoint” for meg! Jeg oppdaget alle dørene disse nye vanene åpnet! Jeg kan nesten ikke forklare, men jeg så plutselig livet med helt nye øyne. Jeg følte meg mer energisk. Jeg følte meg mer våken. Jeg ble en bedre kjæreste. Jeg begynte å kjenne på hvor herlig det er å bruke kroppen, hvor heldig jeg har som har en kropp som fungerer. Jeg fikk masse ny kunnskap. Jeg fikk nye venner. Nye vennskap for livet! Og kanskje det viktigste av alt – jeg begynte å tro på meg selv! Jeg begynte å bli glad i meg selv. Jeg begynte å høre på alt det positive folk rundt meg sa. Jeg begynte å ta til meg komplimentene som kom!

 

Og livet ble helt nytt! Alt livet har å by på er også for meg!

 

Det jeg vil fortelle deg er at endring er mulig!Ta sjansen! Bruk mulighetene! Bli med en venn på treningssenteret i stedet for å kom med unnskyldninger. Hopp ut i det! Prøv noe nytt! Prøv spinning! Prøv Zumba! Si ja til alt livet har å by på!

Du vil ikke angre! Jeg vet!

 

Vill du läsa mer ifrån fantastiska Mette? Då har hon en alldeles egen blogg som du kan läsa här —> Mettes Blogg

ADD COMMENT