fbpx

BODYPOWER är en butikskedja längs gränsen mot Norge.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

BODYPOWER

Träningsläger på Gran Canaria!

 

Vår atlet Micke berättar en otrolig historia om att våga satsa stort och inte vara rädd för utmaningar eller det som skrämmer dig, som vi på Bodypower också brukar säga: ”If your dreams don’t scare you they ain’t big enough”

I oktober blev erbjuden av två duktiga cyklister att åka med på träningsläger till Gran Canaria. Kände mig mycket hedrad att bli tillfrågad, särskilt som grabbarna är duktiga och dessutom 17-20 år yngre än jag.
Tanken kittlade mig rejält, att åka till värmen och cykla i två veckor…

Var dock mycket tveksam innan jag tackade jag. Dels på grund av min sjukdom WED/RLS (ofta kallad Restless Legs) och givetvis med tanke på att jag fortfarande befinner mig på nybörjarstadiet när det gäller landsvägscykling. Grabbarna ”skrämde mig” rejält när de nämnde ca 70-80 mil per vecka. Du milde tid, jag som aldrig cyklat mer än 30 mil på en vecka tidigare. Skulle jag verkligen våga ge mig på denna utmaning? Dessutom tre grabbar i samma rum, jag som alltid är uppe och ”vandrar” på nätterna på grund av min sjukdom.

Hur som helst; -”vinna eller försvinna” tänkte jag och tackade jag till resan.

Döm om min förvåning hur kuperat det är på Gran Canaria. Speciellt in mot mitten av ön, makalösa stigningar. Trodde inte man kunde cykla konstant uppförsbacke i 60-80 minuter. Dra på trissor! Men, efter regn kommer solsken. För eller senare bar det utför och då gällde det att hålla tungan rätt i mun. Att cykla utför i 50-60 km i 10-15 minuter var också en helt ny upplevelse.

Som vanligt hade jag med stor omsorg packat med mina viktiga kosttillskott. Både i resväskan och i handbagaget. Man vet ju aldrig om resväskan kommer på villovägar och det finns ingen garanti att man får med sig kosttillskott genom säkerhetskontrollen. Med andra ord, det gäller att gardera sig 🙂

För tre år sedan hade jag personligt rekord på 6 timmars träning på en vecka. Tack vare Citrulline har jag under 2106 kunnat öka på min träningsmängd till ca 12 timmar/vecka. I tillägg till Citrulline har jag också börjat använda ZMA. Magnesium är en mycket viktig faktor för muskulaturen vid tuff träning. Magnesium är helt nödvändigt för alla individer, oavsett träningsmängd, för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig Kalcium.

Två veckor innan avresa till Gran Canaria ökade jag min dos av ZMA till 2 tabletter dagligen. 1 morgon och 1 kväll.

Träningslägret blev en succé! Cyklade 13 dagar i följd! Trampade totalt 57 timmar och avverkade ca 1430 km. Den totala stigningen blev 26 000 höjdmeter. För min del är detta helt makalöst. Jag gick alltså från ca 12 timmar/vecka till 57 timmar på två veckor. Tack vare Citrulline och ZMA fungerade muskulaturen oväntat bra och sömnen blev inte mer lidande än vanligt.

Detta var mitt livs första träningsläger på cykel och definitivt inte det sista!

//Cykel-Micke

ADD COMMENT